A Sors kegyességéből sikerült szert tennem egy Panasonic gyártmányú, Lumix G7 típusú tükör nélküli DSLR fényképező gépre, amelynek kiemelkedő videós képességei is vannak. Többek között 4K felbontású videókat is tud rögzíteni, ~30 perc folyamatos felvétellel. Elsősorban ezért esett rá a választásom.

A gyártó, a gép ismertetőjében hangsúlyozza az elődökénél, sőt a versenytársakénál is sokkal gyorsabb, és pontosabb autofókusz képességeket, amely a fotós alkalmazásokban valóban egészen kiváló, de a videókban sajnos nem. E képességeket akartam valós körülmények között tesztelni, és szerencsére január elején ragyogóan napos, hófödte téli tájban sikerült is.

Ez egy teszt-videó, nem is akar más lenni. Látszik benne minden, amit élesben már nem szabad láttatni.

Ez az első 4K-s videóm, egyedül ezért teszem közzé.




A lejátszó jobb alsó részén, a fogaskerék ikonra kattintva állítsd be a legnagyobb (2160p) felkínált felbontást, és így, és teljes képernyős nézetben nézd!

Ha a videokártyád nehezen birkózik meg ezzel a felbontással, (nagyon valószínű  😥  ) válaszd az eggyel alacsonyabb (1440p) felbontást. Így már valószínűleg szépen lejátsza majd, és a HD-nál így is jobb minőséget látsz.  😆